Maria's terapia

Uutta näkökulmaa ihmissuhteisiin - surun jakamista - kevennystä menneisyyden painolastiin - työniloa!

Uutuus Maria's terapiassa!!

Aloitan PARISUHDEOHJAAJAN opinnot elokuussa 2022. 

Tiedustele syksyn mittaan tapaamisaikoja, jos tarvitset tukea parisuhteesi kysymyksiin. Voit tulla kumppanisi kanssa tai yksin, kuinka vain teille sopii. 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Kuka olen?

Surevan kohtaaminen on aina erityinen tilanne. Jokainen menetys on ainutlaatuinen. 

Herkkyys surevan viesteille ja kunnioitus hänen kertomalleen on tullut minulle yhä tärkeämmäksi.

Olen kohdannut erilaisia menetyksiä surevia ihmisiä lukemattomia kertoja yli 20 vuoden aikana. Myös omassa elämässäni olen kokenut menetyksiä nuoruudesta asti. Ehkä nuo kokemukset ovat antaneet näkökulmaa työhöni. Jokaisen ihmisen kohdalla mielessäni on ajatus siitä, mitä itse toivoisin, jos olisin kohtaamani ihmisen asemassa. 

Olen Maria Koukkari, surutyön ammattilainen, terapeutti ja teologi. Valmistun myös pian integratiiviseksi työnohjaajaksi. 

MONENLAISIA MENETYKSIÄ

Läheisen ihmisen kuolema

Kun perheenjäsen tai muu läheinen ihminen kuolee, tilanne aiheuttaa usein kriisin. 

Useimmat ihmiset selviytyvät läheisten ihmisten tuella eteen päin. Menetykseen liittyvä surun raskain vaihe kestää useimmiten ainakin vuoden verran. 

Joskus menetykseen liittyy poikkeuksellisen raskaita piirteitä. Jos kuolema tapahtuu aivan yllättäen tai menetetty läheinen oli vasta elämänsä alkutaipaleella, surun kokemus on aivan erilainen verrattuna pitkään sairastaneen ikäihmisen lähtöön.

Joskus ihmissuhteeseen on liittynyt vaikeita käsittelemättä jääneitä ristiriitoja, jotka painavat mieltä myös menetyksen jälkeen. 

Ihmissuhteen päättyminen

On myös toisenlaisia menetyksiä ja niihin liittyvää kipeää surua. Parisuhteen päättyminen on useimmille ihmisille hyvin kuormittava elämäntilanne ja kriisi, joka heijastuu myös mahdollisiin lapsiin. 

Joskus ystävyyssuhde katkeaa elämäntilanteiden muuttuessa tai jonkin väärinkäsityksen vuoksi. 

Tyhjä syli

Pitkäaikainen toive oman lapsen saamisesta voi toistuvasti päättyä valtavaan pettymykseen. Menetys on sekin, ettei koskaan saanut pitää sylissään omaa pikkuista...

Ristiriidat lähisuhteissa

Sydäntä raastavia ovat tilanteet, joissa perheenjäsenen kanssa ei koskaan löydy yhteisymmärrystä ja mahdollisuutta kunnioittavaan kohtaamiseen. Näitä tilanteita voi tulla parisuhteen lisäksi esim. suhteessa omiin vanhempiin, sisaruksiin tai omiin lapsiin.

Joskus yhteinen historia näyttäytyy saman perheen jäsenille aivan eri tavalla. Tällöin yhteydenpito saattaa kärjistyä toistuviin konflikteihin, mistä seuraa jatkuvaa psyykkistä stressiä. 

Yhteydenpidon harventaminen tai yhteyden katkeaminen kokonaan ei ole koskaan helppo ratkaisu. Siihen voi liittyä toistuvia haastavia tilanteita merkkipäivien tai juhlapyhien yhteydessä. 

Lyhytterapeuttisessa keskustelussa voimme yhdessä katsoa elämässäsi tapahtuneita erilaisia menetyksiä, surua ja kipeitä kokemuksia hieman etäämmältä. Tämä voi helpottaa oloa ja parantaa jaksamista ja elämänlaatua.

Ratkaisukeskeisessä keskustelussa voimme löytää toisinaan "pinnan alle" hukkuneet voimavarasi  uudelleen käyttöön. 

Menneisyyttä ei voi muuttaa, mutta tulevaisuus voi näyttää valoisammalta. Joskus tämä muutos kaipaa rinnalla kulkijaa. 

Voisinko minä olla sinulle sellainen keskustelukumppani, jonka kanssa haluaisit etsiä uusia valoisampia elämänpolkuja?

TYÖNOHJAUS

Työnohjaajana autan asiakastani mm. työn tekemiseen, työyhteisöön ja omaan persoonaan liittyvissä kysymyksissä. Työnohjaus voi olla yksilöohjausta tai ryhmässä tapahtuvaa.  

Työnohjaussuhde on hyvin henkilökohtainen vuorovaikutussuhde, jossa on mahdollisuus käsitellä myös työpaikan vuorovaikutussuhteita. Työnohjaus voi parantaa työmotivaatiota ja työssä jaksamista. 

Jos mietit työpaikan tai koko ammatin vaihtamista, työnohjaus voi olla sinulle hyödyllinen väline näissä pohdinnoissa. Työnohjaus ei ole terapiaa, mutta siihen voi sisältyä terapian kaltaisia elementejä.

Valmistun työnohjaajaksi vuoden 2022 loppuun mennessä Vuorovaikutusprosessien tutkimuskeskus ry:n koulutuksessa. Haluaisitko työnohjausta edulliseen hintaan? Tarjoan työnohjausta vuoden loppuun 2022 saakka opiskelijahinnalla. Työnohjausta 

 

TOIMINNALLISIA TYÖSKENTELYTAPOJA

Terapia ja työnohjaus voivat sisältää keskustelun ohella myös toiminnallisia työtapoja.

Voimme käyttää kuvakortteja. Olen vastaanotollani nähnyt, kuinka asiakkaani on kuvien äärellä tehnyt aivan uusia oivalluksia ja saanut purettua hankalia tunteita. 

Mielen ja kehon yhteyttä vahvistavat harjoitukset  vähentävät levottomuutta ja ahdistuneisuutta. Jos sinulle sopii, voimme vastaanotollani yhdessä tehdä näitä yksinkertaisia harjoituksia, jotka pohjautuvat kehon liikkeisiin ja hengitykseen. 

Kaiken terapeuttisen ja työnohjauksellisen keskustelun ydin on luottamuksellisen ja turvallisen ilmapiirin syntyminen välillämme.

Puhumme siitä, mikä on juuri sinulle tärkeää ja merkityksellistä. 

Voimme tavata kasvokkain tai tarvittaessa keskustella puhelimessa. 

UUTTA MARIA'S TERAPIASSA:

Aloitan parisuhdeohjaajan opinnot elokuussa 2022. Tiedustele syksyn mittaan aikoja, jos tarvitset tukea parisuhteeseen liittyvissä kysymyksissä!

Vastaanottoni:

* keskiviikkoisin Ylä-Malmilla, Malmin terapian tiloissa. Osoite on Turkhaudantie 5, lähellä Malmin juna-asemaa ja linja-autovarikkoa

* maanantaisin Ala-Malmilla, osoitteessa Ormusrinne 2. Syyskuun alusta lähtien myös sunnuntaisi-iltaisin.

Yhteystiedot

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

          Maria